Παράλληλα Events

«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

Κρασιά από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες

ΠΟΥ: Señor
Προξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 0250226 www.facebook.com/senorbar/

ΠΟΤΕ: από Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

ΚΡΑΣΙΑ:
Σκλάβα, Αμπελώνες Ζαχαριά
Ροζακί, Οινοποιΐα Τσικρικώνη
Κυδωνίτσα, Οινοποιείο Ασλάνη
Βλάχικο, Ζοίνος
Μαύρο καλαβρυτινό Natur, Τετράμυθος Oenos Nature
Μούχταρο, Κτήμα Μουσών


«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

Τα πειραματικά, orange wines

ΠΟΥ: Oinovate
Συγγρού 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23140 13774, https://oinovate.gr

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου


«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

Σπάνιες ελληνικές ποικιλίες

ΠΟΥ: Oinovate
Συγγρού 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23140 13774, https://oinovate.gr

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου


«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

Αφρώδη κρασιά

ΠΟΥ: SOUEL Wine Concept Bar
Παύλου Μελά 16, Θεσσαλονίκη, τηλ.  2310 262827, www.facebook.com/SouelWineConceptBar

ΠΟΤΕ: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου - Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

Αφρώδη κρασιά

ΠΟΥ: ΜΕΘΗ Bistro & Wine Bar
Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης 65, Θεσσαλονίκη, τηλ.  2310 482401, www.facebook.com/MethiWineBar/

ΠΟΤΕ: Από Τρίτη 13 Νοεμβρίου, κάθε απόγευμα 5-8, σε προνομιακές τιμές

Διαλέξτε ποιο από τα παρακάτω κρασιά θα συνοδεύσει το απογευματινό σας aperitivo.

1) Ε.Α.Σ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΑΦΡΩΔΗΣ ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ
2) CAIR-VINTAGE METHODE TRAD.ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
3) DR.LOOSEN RIESLING SEKT-ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
4) DR.LOOSEN PINOT NOIR SEKT-ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
5) SANTO WINES-ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
6) ΖΟΙΝΟΣ ΟΙΝΟΠ/ΚΗ-ΝΤΕΜΠΙΝΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
7) ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ-BIANCO NERO-ΛΕΥΚΟΣ ΗΜΙΞΗΡΟΣ
8) ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ-ΑΜΑΛΙΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
9) ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ-ΑΜΑΛΙΑ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
10) ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΗΜΝΟΣ-ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
11) ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠ/ΚΗ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
12) ΠΙΕΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠ/ΚΗ-BLINK ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ


«Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και προτείνει

New wines on the block!

ΠΟΥ: Apallou
Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, τηλ. 231 022 8898, www.facebook.com/apallou/

ΠΟΤΕ: από Τετάρτη 14 Νοεμβρίου


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Δοκιμάζουμε τις νέες κυκλοφορίες


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Αμπελοοινική


Ομιλήτρια: Mrs Vanille-Charlotte Achaintre, IRD department Martin Viallate

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL
For our English speaking visitors!

Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!

Don't miss the side events:
Saturday 12/1 from 13:30 to 14:00 organised by WSPC - Wine & Spirit Professional Center with Konstantinos Lazarakis MW



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν νόστιμες λιχουδιές.

@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ


Δοκιμάζουμε κρασιά από αμπελώνες σε υψόμετρο > 600μ.


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Genius in Gastronomy


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».





@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Semeli


•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2003
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2004
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2005
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2006
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2007
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2010
•    SEMELI ΕSTATE NEMEA RESERVE 2015 (τρέχουσα)

Ομιλητές:
Λεωνίδας Νασιάκος, Γενικός Διευθυντής Σύμβουλος Semeli Α.Ε.
Βασίλης Γαλανός, Δημοσιογράφος Οίνου και Αποσταγμάτων, Introductory Sommelier, F&B Consultant

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο pastry chef του Makedonia Palace Κυριάκος Νικολαϊδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμες λιχουδιές.



Διοργάνωση: WSPC

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Nestlé

•    Τι είναι το terroir και πως επηρεάζει τον καρπό του καφεόδεντρου.

•    Ποιοι άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν τη γεύση του καφέ.  Τι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
•    Είδη, ποικιλίες και υβρίδια του φυτού Coffea. Ποια τα χαρακτηριστικά των βασικών ποικιλιών.
•    Σύγκριση μεταξύ των χαρακτηριστικών στη γεύση που δίνουν διάφορες χώρες παραγωγής καφέ.


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμες λιχουδιές.



@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Wine Plus


Ομιλητής: Chourmouzios Arampatzis, MD, PhD, FESC Interventional Cardiologist

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να μελετήσει τη χρήση του αλκοόλ και τις συνέπειες του. Εικόνες από τις πυραμίδες της Αιγύπτου και των Σουμέριων στην Μεσοποταμία αποδεικνύουν ότι ο τρύγος και η οινοποίηση ήταν γνωστά από την αρχαιότητα. Οι κίνδυνοι αλλά και τα οφέλη του αλκοόλ είναι πεδίο επιστημονικής διαμάχης αλλά και έρευνας εδώ και αιώνες.

Πόσο μπορούμε να πιούμε και ποια είδη ποτών αποτελούν σημαντικά ερωτήματα που χρειάζονται μια επιστημονικά υπεύθυνη απάντηση.

Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει τις προστατευτικές ιδιότητες του κρασιού, ειδικά του ερυθρού απέναντι στα νοσήματα του καρδιαγγειακού. Τα στοιχεία αυτά έχουν προέλθει κυρίως από μελέτες επιδημιολογικές, παρατήρησης και περιβαλλοντολογικές. Ο σχεδιασμός τυχαιοποιημένων μελετών είναι εξαιρετικά δύσκολος αν όχι αδύνατος για να μελετήσει το θέμα. Η ένταξη του αλκοόλ στην καθημερινότητά μας χρειάζεται εξατομικευμένη συζήτηση με τον ιατρό μας.
Η ομιλία αυτή θα παρουσιάσει επιστημονικά στοιχεία προσπαθώντας να διαλευκάνει το θέμα.


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Πόρτο Καρράς

Ομιλήτρια:Ευφροσύνη Δρόσου, οινολόγος

Με πυξίδα τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Λημνιό, η οινολόγος του Κτήματος Πόρτο Καρράς, Ευφροσύνη Δρόσου, θα καθοδηγήσει μια ξεχωριστή οριζόντια γευσιγνωσία. Θα παρουσιαστούν έξι επιλεγμένες ετικέτες από διαφορετικά στυλ κρασιού. Οι ποικιλίες αυτές έχουν σφραγίσει την ταυτότητα του Κτήματος, στα χρόνια της διαδρομής του και ταυτόχρονα σηματοδοτούν τη μελλοντική του πορεία.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr
@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Δοκιμάζουμε κρασιά από τις ποικιλίες: Αυγουστιάτης, Βουδόματο, Δαφνί, Κακοτρύγης, Κατσανό, Κυδωνίτσα, Λαγόρθι, Μαυράθηρο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Μούχταρο, Σκιαδόπουλο, Σκλάβα, Τινακτορώγος, Φωκιανό.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν νόστιμες λιχουδιές.


@WINE SCHOOL
For our English speaking visitors!

Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!

Don't miss the side events:

Sunday 12/2 from 13:30 to 14:00 organised by Genius In Gastronomy with George Loukas




@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Red Creative

Ομιλητής: Σίμος Σαλτιέλ, Art Director


H εικόνα του κρασιού.

Το κρασί είναι ένα προϊόν, είναι όμως και τόπος, ιστορία, παρέα, συναίσθημα, μαγεία. Πως μεταφράζονται αυτές οι αφηρημένες έννοιες σε εικόνα; Πως μπορεί αυτή η εικόνα να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τη λειτουργία του κρασιού ως εμπορικού προϊόντος;

O Σίμος Σαλτιέλ θα παρουσιάσει χαρακτηριστικά παραδείγματα οινοποιείων με τα οποία συνεργάσθηκε η Red Creative και δημιούργησε την εικόνα τους: το λογότυπο, τις ετικέτες, τις συσκευασίες, τις διαφημιστικές καταχωρήσεις και τα έντυπα.


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: WSPC

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Genius in Gastronomy


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.
@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Deals

Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, sommelier

Το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει την αντίληψή μας για το κρασί;
Μπορεί το σχήμα του ποτηριού να επηρεάσει την απόλαυση του φαγητού μας;
Ελάτε μαζί μας για μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία για το κρασί και το ποτήρι, όπου θα διαπιστώσουμε τη διαφορά που μπορεί να προσφέρει ένα ποτήρι.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ θα σας καθοδηγήσει προσωπικά μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη γευσιγνωσία.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμες λιχουδιές.


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Nestlé


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr