Παράλληλα Events



Η Wine Plus πραγματοποίησε μια εκδήλωση/ανάσα αισιοδοξίας με δροσιστικά ροζέ κρασιά!

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Η μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα, συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της Wine Plus και γέμισαν τις τεράστιες, ευάερες και ευήλιες αίθουσες του ξενοδοχείου Makedonia Palace σε 3 ζώνες ωραρίου λειτουργίας.

Δοκιμάσαν τα 111 κρασιά που συμμετείχαν ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση, διαβάζοντας συγχρόνως τις λεπτομερείς περιγραφές για το καθένα, κρατώντας σημειώσεις στο εύχρηστο και καλόγουστο WP wine notebook και ξεφυλλίζοντας τον Wine Plus guide 2022 «Ο κόσμος των ροζέ κρασιών». (Διαβάστε  εδώ τη λίστα των 111 ροζέ κρασιών, ταξινομημένων σύμφωνα με την ποικιλιακή τους σύνθεση.)

Όλοι τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε μία αίθουσα, ροζέ κρασιά-εκπροσώπους των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και ορισμένες ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα. Σχολίασαν τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των ελληνικών κρασιών, την εμφάνιση ετικετών από σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, ενώ τα φωτεινά τους χαμόγελα αντανακλούσαν στο χρωματικό, αρωματικό και γευστικό προφίλ των κρασιών που είχαν στο ποτήρι τους.

Πολλοί παρακολούθησαν τα ενημερωτικά σεμινάρια του WP wine school -εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών- και 21 τυχεροί κέρδισαν ισάριθμες φιάλες magnum.

Τα ροζέ κρασιά, στο σύνολό τους, εντυπωσίασαν τόσο με την υψηλή τους ποιότητα, όσο και με την ποικιλία και το εύρος των διαφορετικών στυλ που μας προτείνουν. Και η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια μοναδική εκδήλωση με ευχάριστα, φρουτώδη, δροσιστικά ροζέ κρασιά ήταν και μια ανάσα αισιοδοξίας που εξέπεμψε ο κόσμος του κρασιού.  

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki οργανώνεται από τη Wine Plus, ως ανοιξιάτικο παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων.
Πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival και την υποστήριξη των χορηγών: Nestlé, Acqua Panna, San Pellegrino, Κορπή, Redecoration, Μασούτης.


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

•    Οι προτεραιότητες του ΔΣ του ΣΕΟ για την επόμενη διετία / Πρόεδρος, κος Γιάννης Βογιατζής

•    Οι δράσεις της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού 2021-2025 / Αντιπρόεδρος, κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

•    Marketing Plan Wines of Greece 2021-2025 & Ψηφιακή ετικέτα: η νέα οινική πραγματικότητα / Σύμβουλος marketing, προβολής και Ευρωπαϊκών θεμάτων, κα Σοφία Πέρπερα

•    Ενημέρωση για το έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων σε θέματα marketing & ποιότητας» που υλοποιείται από τον ΣΕΟ στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ / Υπεύθυνη υλοποίησης έργου κα Μαρία Κρημνιανιώτου

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


Διοργάνωση: Wine Plus

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγητής: Κάτια Μπέλη, Οινολόγος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν το έδεσμα:

Spoon με ταραμά - ψητό αβοκάντο, γαρίδα lemon-lime και τραγανό κανταΐφι.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.






@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Ομιλητές:
Φεντερίκα Λαζαρίδη , Οινολόγος και Υπέυθυνη Marketing της Nico Lazaridi
Γιώργος Ζουγανέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Taste Artisans (Εταιρία Παρoχής Υπηρεσιών Οινικού Marketing)

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή νέων χαρμανιών για τους οίνους:
- Château Nico Lazaridi Λευκό 2021
- Rosé Nico Lazaridi 2021
- Το Μαύρο Πρόβατο Ροζέ 2021
και της νέας εσοδείας του Perpetuus Ερυθρό 2018.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Σπυρόπουλος

Κάθετη δοκιμή γευστική δοκιμή ΠΟΠ Νεμέα 2010-2018
Δοκιμάζουμε 6 χρονιές single vineyard ΠΟΠ Νεμέα του κτήματος Σπυρόπουλος: 2010, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018.

Παρουσίαση:
Ντίνα Σπυροπούλου, οινοποιός
Τάσος Σωτηρόπουλος, Οινολόγος και brand ambassador Κτήμα Σπυρόπουλος


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr




@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ
Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά;
Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο;
Δοκιμάστε τυφλά 4 φιάλες κρασιού και βρείτε τις ποικιλίες σταφυλιού.
Απαντήστε σωστά και διεκδικήστε φιάλες κρασιών.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 19.00.
Η κλήρωση θα αναδείξει 4 δυνατούς γνώστες αλλά και τυχερούς οινόφιλους.
Ο καθένας θα κερδίσει 4 φιάλες κρασιού!!

Χορηγός:


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:

Μεσογειακό cheviche μανιταριών με κρέμα ρεβιθάδας

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Παρουσιάζουν οι οινοχόοι:

Θεολόγος Πλακόπουλος, Sommelier Danai Beach Resort
Αλέξανδρος Μπουζίκας, Καλύτερος Έλληνας Sommelier 2017

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.






@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Παρουσιάζουν οι οινοχόοι:

Θεολόγος Πλακόπουλος, Sommelier Danai Beach Resort
Αλέξανδρος Μπουζίκας, Καλύτερος Έλληνας Sommelier 2017

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Φυσικός φελλός: μια καλή ζωή μέσα στη φιάλη - JGR Cork
& Airocide: η νέα εφαρμογή στους χώρους των οινοποιείων

Διοργάνωση: T & C Grroup

Ομιλητές:  Tiago Rocha - Γιώργος Καραγκιαούρης - Βασίλης Δημόπουλος


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Wine Plus


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια: Κάτια Μπέλη

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν το έδεσμα:

Spoon με ταραμά - ψητό αβοκάντο, γαρίδα lemon-lime και τραγανό κανταΐφι.


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@WINE SCHOOL


Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Παρουσιάζουν οι οινοχόοι:

Θεολόγος Πλακόπουλος, Sommelier Danai Beach Resort
Αλέξανδρος Μπουζίκας, Καλύτερος Έλληνας Sommelier 2017


Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Ο Executive Chef του Nikopolis Hotel Στέφανος Σταμίδης θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει:

Μεσογειακό cheviche μανιταριών με κρέμα ρεβιθάδας.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO

Διοργάνωση: ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Παρουσίαση: Μαρία Μαλτέζου, οινολόγος & οινοποιός
Παρουσίαση και γευστική δοκιμή της καινούριας σειράς της Στροφιλιάς ‘Σπάνιες Γαίες’ από μοναδικά αμπελοτόπια στην ορεινή Νεμέα.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr
@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Wine Plus

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια: Κάτια Μπέλη, οινολόγος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.




@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Makedonia Palace θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:

Μίνι προφιτερόλ.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.



@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Παρουσιάζουν οι οινοχόοι:

Θεολόγος Πλακόπουλος, Sommelier Danai Beach Resort
Αλέξανδρος Μπουζίκας, Καλύτερος Έλληνας Sommelier 2017

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.







Χορηγός:


Θα βρείτε τις ερωτήσεις εδώ: https://wineplus.gr/el/wine-school/%CE%A4%CE%B9_%CF%80%CE%BF%CF%85_%CF%80%CF%89%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CF%89_%CF%84%CE%BF_%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-Wine-Plus-Wine-Quiz--%CE%9D%CE%BF%CE%B5-2018.19/