@WINE SCHOOL
For our English speaking visitors!
Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!
Don't miss the side events:
Saturday 30/12 from 13:30 to 14:00 organised by WSPC - Wine & Spirit Professional Center with Konstantinos Lazarakis MW
Konstantinos Lazarakis MW at a glance
Born in Piraeus, he studied Mechanical Engineering in the National and Technical University of Athens, as well as Jazz at Aeolian Music School. In 2002, at the age of 32, he became a Master of Wine, while being awarded with the “Bollinger Medal” and “Villa Maria Award” for outstanding performance in wine tasting and on the “Viticulture” paper respectively during his IMW exams. Many prestigious distinctions were to follow.
Being the first Master of Wine from Greece and the broader region of SE Europe, Konstantinos Lazarakis has been an active advocate for Greek wine around the world. Charismatic communicator and educator, he has been a source of inspiration for both the last and the coming generations of wine professionals in Greece and beyond, and has contributed decisively to the shaping of a sustainable wine culture and the establishment of world-acclaimed wine education in his birth land. Konstantinos’ book “THE WINES OF GREECE”, updated since 2018, is considered a textbook in English for anyone interested in the development of the Greek wine industry.
Konstantinos is the Imports Director for Aiolos Wines in Athens, co-owns the wine communications agency Wine Wonders, while works as a consultant for major associations and companies (Wines of Greece, Enterprise Greece, Aegean Airlines, Costa Navarino Resorts etc). He is President of the Thessaloniki International Wine and Spirits Competition, as well as of the Balkan International Wine Competition, and member of the International Food & Wine Society.
He founded W.S.P.C. in 2004 together with John Trypkos and Antonia Kyriazis, and carries the duties of Chairman.
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λούκα
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κουλελή MBA
Πτυχιούχος του τομέα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1981) και κάτοχος Διπλώματος Μικροβιολογίας Τροφίμων & Ποιοτικού Ελέγχου T.D.R.I. από τη Μεγάλη Βρετανία (1985), απόκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοίκηση του Επιχειρήσεων (MBA) το 2003 από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το 1986 δραστηριοποιείται στον ελληνικό αμπελοοινικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις στην παραγωγή, στις πωλήσεις και στο marketing σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου όπως Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., Αμπελοοινική ΕΠΕ, Creta Olympias A.E., ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., Β.Σ.Καρούλιας, Vinalia. Σήμερα συνεργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης σε εταιρίες του κλάδου Είναι Senior Instructor στο W.S.P.C. από το 2006.
@ΑΙΘΟΥΣΑ MARCO POLO
Διοργάνωση: Nestlé
Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr
Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Μπουζίκα
O Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι πιστοποιημένος Sommelier από την παγκόσμια ένωση Sommelier A.S.I, την Genius In Gastronomy αλλά και από το Court Of Master Sommeliers.
Επαγγελματικά έχει εργαστεί 3 χρόνια ως Sommelier στο ξενοδοχείο Danai Beach resort and Villas στην Χαλκιδική, ενώ σήμερα εργάζεται ως F&B Manager και Head Sommelier στο Katikies Garden στην Σαντορίνη. Είναι επίσης Brand Ambassador της εταιρίας Riedel The Wine Glass Company.
Το 2017 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο 2017, όπου και έλαβε την πρώτη θέση, όπου με τον τίτλο αυτό θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων το 2020.
Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes!
Don't miss the side events:
Sunday 12/1 from 13:30 to 14:00 organised by Genius In Gastronomy with Anna Dimitriadis.
Anna Dimitriadis at a glance
Anna Dimitriadis holds a MSc in Wine Marketing by the O.IV. (International Organisation of Vine and Wine). Both her bachelor degree on Economics and International Relations and her first Master in Business Administration (MBA) are by the University of Macedonia in Thessaloniki. She has been working in the wine sector since 1998; currently she is Executive Director of MYCAVA by Depot des Vins wine shop in Thessaloniki. She has travelled in more than 25 wine producing countries and has tasted wine and spirits from around the globe. She has been judging wines in International competitions and has performed numerous presentations on wine for both novice and advanced audiences in Greece and abroad.
Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Τζάζ Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά. To 2002, σε ηλικία 32 ετών, κατέκτησε τον Τίτλο του Master of Wine, ενώ ταυτόχρονα βραβεύτηκε με τα “Bollinger Medal” και “Villa Maria Award” για τις κορυφαίες επιδόσεις του στην γευσιγνωσία και την εξέταση στην αμπελουργία αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των εξετάσεών του στο Institute of Masters of Wine. Πολλές σημαντικές διακρίσεις ακολούθησαν.
Ως ο πρώτος Master of Wine από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως. Χαρισματικός στην επικοινωνία και τη μετάδοση των γνώσεών του, παραμένει πηγή έμπνευσης για τις τελευταίες αλλά και τις επόμενες γενιές Ελλήνων επαγγελματιών του κρασιού, ενώ έχει καταλυτική συμβολή στη διαμόρφωση της οινικής κουλτούρας και στην ανάπτυξη της διεθνώς αναγνωρισμένης οινικής εκπαίδευσης κύρους στη χώρα μας. Το βιβλίο του “THE WINES OF GREECE” –στη νέα του έκδοση από το 2018- αναγνωρίζεται ως ένα από τα βασικά εγχειρίδια στα αγγλικά για όποιον θέλει να εντρυφήσει στον ελληνικό αμπελώνα.
Είναι διευθυντής εισαγωγών στον ΑΙΟΛΟ, συνιδιοκτήτης της εταιρίας οινικής επικοινωνίας Wine Wondrers, και συνεργάζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο με κορυφαίους φορείς και εταιρίες (ΕΔΟΑΟ, Enterprise Greece, Aegean Airlines, Costa Navarino κλπ). Είναι πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, καθώς και του Balkan International Wine Competition, και μέλος του International Food and Wine Society.
Το 2004 ίδρυσε το W.S.P.C, μαζί με τους Γιάννη Τρύπκο και Αντωνία Κυριαζή, όπου εκτελεί χρέη Προέδρου.