Παράλληλα Events



@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

New Wines on the Block

The White knight 2021, Μπουτάρη Οινοποιητική
Aprilis Sparkling 2022, Κτήμα Θεόπετρα - Τσιλιλής
Μαλαγουζιά 2023, Κτήμα Αβαντίς
Μαλαγουζιά Single Vineyard 2022, Κυρ-Γιάννη
Chardonnay 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
100% 2022, Κτήμα Θεόπετρα - Τσιλιλής
Sauvignon Blanc 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
Sofia 2022, Semeli
Διάσελο Κυδωνίστα 2022, Κτήμα Παλυβού
Διάσελο Ασύρτικο 2022, Κτήμα Παλυβού

Thymeli 2022, Kotoulas Wines
Νεγκόσκα ροζέ 2022, Μικρό Κτήμα Τίτου
Διαμαντόπετρα ροζέ 2022, Οινοποιείο Διαμαντάκη

Vlachiko Sparkling 2021, Zoinos Wines
Mura Rossa 2017, Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Nico Selections 2014, Κτήμα Βουρβουκέλη


Οι οινοποιοί προτείνουν το κρασί τους που πρέπει να δοκιμάσετε!

Zoinos Sparkling 2021, Zoinos Winery
Σκλάβα 2022, Οινοποιείο Ζαχαριά
Βιδιανό 2022, Οινοποιείο Διαμαντάκη
Τζούλια 2023, Georgiadis Canteen
Μαλαγουζιά 2023, Κτήμα Αβαντίς
Γέννημα Ψυχής 2023, Κτήμα Μανωλεσάκη
Κτήμα Βιβλία Χώρα λευκός 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα
20 2023, Domaine Agrovision
Κυδωνίτσα mature 2019, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Alma 2022, Κτήμα Παυλίδη
Evil Eye 2022, Nico Lazaridi

Heritage 2022, Κτήμα Μερκούρη
Πέτρα & Φως 2021, Georgios Lafazanis Winery
Ammos Terra Leone 2021, Κτήμα Παλυβού
Cabernet Franc 2020, Οίνος Γρηγοριάδη
Πορφυρά Ραψωδία 2020, Kotoulas Wines
Invicta 2020, Noema Winery
Ξινόμαυρο 2019, Κτήμα Αρβανιτίδη
Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη
Grande Reserve Νάουσα 2011, Μπουτάρη Οινοποιητική
Si La Vie Νεγκόσκα (Wild Ferment) 2017,  Οινοποιία Αϊδαρίνη
Nico Selections 2014, Κτήμα Βουρβουκέλη


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)

Η εκδήλωση ματαιώνεται λόγω ασθένειας του βασικού ομιλητή.


@WINE SCHOOL

For our English speaking visitors!

Discover Greek wine in this year's #MapofFlavours!
Everything you need to know about Greek wine in just 30 minutes with Katia Beli, enologist!

Don't miss the side events:
Saturday 02/12 from 13:30 to 14:00 organised by Wine Plus.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Ταρτάκι αμυγδάλου, κρέμα τυριού αρωματισμένη με λάδι τρούφας, πικάντικο άλειμμα ντομάτας και απάκι κοτόπουλου.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: WSPC

Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής σε συνεργασία με τη WSPC - Wine & Spirit Professional Center.

Εισηγητής:
Δημήτρης Μότσος DipWSET
Ο Δημήτρης Μότσος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην πολιτιστική διπλωματία. Επιπλέον, κατέχει πτυχίο master στις σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τη Νομική Σχολή.
Εργάζεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού του Δήμου Παύλου Μελά. Το 2011, σε ένα ταξίδι στην Προβηγκία, έρχεται σε επαφή με το κρασί, το οποίο αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Από το 2014 εργάζεται ως wine buyer και retail manager στην Cava Abatzis στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει οργανώσει διάφορα workshops και παρουσιάσεις. Τα τελευταία 5 χρόνια παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη και είναι κριτής στους διαγωνισμούς TIWC & BIWC. Το 2013 ιδρύει το blog www.winegeeks.gr και από το 2016 γράφει για το κρασί και τις γεύσεις στην www.parallaxi.gr και το www.andro.gr όπου συνδυάζει την ακόρεστη αγάπη του για τις λέξεις και το κρασί. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το WSET 4 Diploma in Wine and Spirits το 2018 και από το 2019 είναι εκπαιδευτής στο WSPC. Το 2020 γίνεται δεκτός ως σπουδαστής στο Institute of Masters of Wine. Το 2022 ξεκίνησε να εργάζεται ως Marketing and Communication Manager  την εταιρεία “AΙΟΛΟΣ Α.Ε.”.

@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Wine Plus

20 χρόνια Χάρτης των Γεύσεων!


Από την πρώτη στιγμή, στον Μύλο, στη συνέχεια στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και πλέον στο συνεδριακό κέντρο της Helexpo, ο στόχος μας ήταν να συγκεντρώσουμε τους φίλους του κρασιού της πόλης, αλλά και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας. Να διευρύνουμε τις οινικές τους γνώσεις και να ικανοποιούμε τις αναζητήσεις τους.

Στόχοι διαχρονικοί, τους οποίους συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια και -πιστεύουμε- με επιτυχία. Γιατί, ο Χάρτης των Γεύσεων, με την αγάπη και την υποστήριξη των συμμετεχόντων οινοποιείων αναδείχθηκε σε έναν σημαντικό οινικό θεσμό, στη σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:30 σε εκδήλωση στην οποία θα ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη τα 16 οινοποιεία που συμμετείχαν σε όλες τις διοργανώσεις του Χάρτη των Γεύσεων.

Τα οινοποιεία:

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
ΚΕΧΡΗΣ
ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ
ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ
ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ
ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
NICO LAZARIDI
ROUVALIS WINERY
SANTO WINES
ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 20ου Χάρτη των Γεύσεων, στην αίθουσα Vasco da Gamma, ως συνέχεια της εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.



@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Ομιλήτρια:
Αναστασία Καλαμακίδου, Υπεύθυνη Οινοτουρισμού Château Nico Lazaridi

Γνωρίζουμε καλύτερα το οινοποιείο και το όραμα της NICO LAZARIDI για τον οινοτουρισμό: η πρόκληση, οι δυσκολίες, οι ευκαιρίες, οι προοπτικές και ό,τι κάνει μοναδική την επίσκεψη στο Château Nico Lazaridi.

Δοκιμάζουμε τρία ξεχωριστά κρασιά από τα πακέτα γευσιγνωσίας που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης:

-Château Nico Lazaridi Λευκό
-Evil Eye Rosé
-Cavalieri Xinomavro

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Παρουσίαση & Γευστική δοκιμή κρασιών οινοποιών από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2023.

Συντονισμός - παρουσίαση:
Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου, συγγραφέας

Γευστική δοκιμή των κρασιών:

Φεγγίτες λευκός 2023, Κτήμα Οινογένεσις
Γέννημα Ψυχής 2023, Κτήμα Μανωλεσάκη
Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2022, Κτήμα Τέχνη Οίνοιυ
Αμέθυστος Fume 2022, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Apla ερυθρός 2022, Oenops Wines
Thema ερυθρό 2021, Κτήμα Παυλίδη
Perpetuus ερυθρό 2020, Nico Lazaridi

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!
Οι διαθέσιμες προς κράτηση θέσεις έχουν εξαντληθεί.


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Διοργάνωση: Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας – Εμπορικό Κέντρο Αθηνών

Με έκταση αμπελώνων 2.400 ha, το Ξυνιστέρι καλύπτει ποσοστό μεγαλύτερο από το 20% του Κυπριακού αμπελώνα. Η σημαντικότερη λευκή ποικιλία της χώρας εγγυάται την αρωματική φρεσκάδα και τη φινέτσα των κρασιών της.

Το Ξυνιστέρι απαντάται με αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και καλοκαιρινών φρούτων, με βοτανικές ή ορυκτές νύξεις, λιγότερο ή περισσότερο πλούσιο σώμα και δυνατότητα παλαίωσης, ανάλογα με τις αμπελουργικές περιοχές στις οποίες καλλιεργείται.

Τα τελευταία χρόνια, οι Κύπριοι οινοποιοί αποφάσισαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες της ποικιλίας, προτείνοντάς μας και ώριμα Ξυνιστέρια, που εξελίσσονται όμορφα στον χρόνο.

Ακολουθεί η λίστα των κρασιών από Ξυνιστέρι που θα δοκιμάσετε στον 20ο Χάρτη των Γεύσεων.

Πετρίτης 2022, Οινοποιείο Κυπερούντας
Μορφές Ξυνιστέρι 2022, ΛΟΕΛ
Ξυνιστέρι 2022,  Οινοποιείο Θεοφάνους
Ξυνιστέρι 2022, Krasopoulin Winery
Aerides Xinisteri 2022, Makarounas Vineyards
Ξυνιστέρι 2022, Οινοποιείο Ζαμπάρτα
Ξυνιστέρι Single Vineyard 2022, Οινοποιείο Ζαμπάρτα
Single Vineyrad Xinisteri 2022, Vasilikon Winery
Ξυνιστέρι 2022, Οινοποιείο Έζουσα
Xinisteri Palloures 2021, Οινοποιείο Έζουσα
Αλίνα 2021, Βουνί Παναγιάς
Παράδοσις 2021, Οινοποιείο Τσιάκκας

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.





@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: WSPC


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 30λεπτα σεμινάρια γνωριμίας με τα κρασιά της Ελλάδας.

Εισηγητής:
Παύλος Τριλυράκης DipWSET - Tutor of WSPC Wine School

Ο Παύλος Τριλυράκης DipWSET, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994).
Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα ως πολιτικός μηχανικός και συνιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ Α.Ε. Το 2012 περιήλθε στη διαχείριση του ένας μικρός οικογενειακός αμπελώνας ενισχύοντας το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον του για το κρασί.
Το 2014, στο πλαίσιο της αναζήτησής του στην οινική βιομηχανία, ξεκινάει τις σπουδές του στο WSPC, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα Επίπεδα Σπουδών. Σήμερα είναι κάτοχος του WSET Diploma. Η επιτυχία του αυτή τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τη δραστηριότητα της αντιπροσώπευσης και διανομής κρασιών, εισάγοντας κρασιά, κυρίως από το Νέο Κόσμο, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Η αγάπη του και η αριστεία του προς το κρασί και την εκπαίδευση συνετέλεσαν ώστε, ο Παύλος Τριλυράκης, το 2021 να ξεκινήσει να διδάσκει στον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Nikopolis Hotel Thessaloniki θα ετοιμάσουν μπροστά μας:
μπακλαβά με ναμελάκα, φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένα φύλλα κρούστας.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Wine Plus

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλoύμε να συμμετάσχετε σε μια πρωτότυπη εκδήλωση, στο Christmas Wine Plus Bazaar 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 20ου Χάρτη των Γεύσεων.

Το 2009 αναλάβαμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του πρώτου ελληνικού Wine Bazzar με τη μορφή της «δημοπρασίας» κρασιών. Μια πρωτότυπη για την Ελλάδα εκδήλωση που έτυχε σημαντικής ανταπόκρισης και την οποία επαναλάβαμε και την επόμενη χρονιά.

Φέτος επανερχόμαστε, και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του επετειακού 20ου Χάρτη των Γεύσεων διοργανώνουμε το Christmas Wine Plus Bazaar 2023.

Έτσι, Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών κρασιών τους, σε ειδικές τιμές.
Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τη δημοπρασία θα συντονίσει η χημικός, οινολόγος και συγγραφέας Μαρία Τζίτζη.

Wine Plus Wine Bazaar 2023

Λίστα των προς πώληση κρασιών & οι τιμές εκκίνησης

1.    Γέννημα Ψυχής ερυθρός 2017, Κτήμα Μανωλεσάκη / magnum (1,5l) σε ξύλινη κασετίνα  60€

2.    Αρκτούρος 2017, Zoinos Wines / 3 φ. (750ml)  54€

3.    Μέγας Οίνος 2005, Κτήμα Σκούρα / magnum (1,5l) σε ξύλινη κασετίνα  60€

4.    Ξινόμαυρο 2017, Κτήμα Αρβανιτίδη / magnum (1,5l)  48€

5.    Όβηλος λευκός 2017, Κτήμα Βιβλία Χώρα / magnum (1,5l) σε ξύλινη κασετίνα  106€

6.    Kokotos Estate 2017 / magnum (1,5l)  120€

7.    Νάουσα 2017, Κτήμα Διαμαντάκος / magnum (1,5l)  110€

8.    Samos Nectar 2016, ΕΟΣ Σάμου / 3 φ. (500ml) 60€

9.    Assyrtiko de Louros 2016, Οινοποιείο Χατζηδάκη / 1 φ. (750ml)  175€

10.     Evangelo 2016, Κτήμα Γεροβασιλείου / magnum (1,5l) σε ξύλινη κασετίνα- 130€

11.    Μαγικό Βουνό ερυθρό 2017 & 2016, Nico Lazaridi / συσκευασία 2 φ. (750ml)  69.50€

12.    Μαύρη Δρυς 2015, Vaeni Naoussa / 2 φ. (750ml)  34€

13.    Νεμέα 2014, Lafazanis Wines / 3l  45.50€

14.    Μαυροδάφνη XMD 2013, Κυρ Γιάννη / magnum (1,5l)  38€

15.    Γεροντόκλιμα Merlot - Syrah 2013, Αμπελώνες Αντωνόπουλου / magnum (1,5l)  68€

16.     Δέκα λευκός 2015, 2014, 2013 & Δέκα ερυθρός 2011, 2010, 2009 / ξύλινη συσκευασία 6 φ. (750ml)  180€

17.     Liastos 2010, Limnos Wines / 3 φ. (500ml)  63€

18.     Cabernet Sauvignon 2009, Ζην Ηδέως / 6 φ. (750ml)  66€

19.     Thema ερυθρός 2006, Κτήμα Παυλίδη / magnum (1,5l)  50€

20.    Μονεμβάσιος παλαιωμένος 2005, Οινοποιητική Μονεμβασιάς / magnum (1,5l) σε χάρτινη κασετίνα  80€

21.    Vacchius Vimum 2003, Κτήμα Χατζημιχάλη / magnum (1,5 l) σε ξύλινη κασετίνα  85€

22.    Κούρβουλο ερυθρό 2003, Οικογενειακό Οινοποιείο Φελλαχίδη / συσκευασία 2 φ. (750ml) - 19.50€

23.    Vinsanto 1996, Santo Wines / (750ml) - 200€



@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Εισηγητής:
Αλέξανδρος Μπουζίκας, οινοχόος - Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017
O Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy, επίσης κατέχει το A.S.I. Diploma από την παγκόσμια ένωση οινοχόον (A.S.I) και τον τίτλο Advanced Sommelier Certificate του Court Of Master Sommeliers. Κατα την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου, ενώ το 2017 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου και με αυτή την διάκριση εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2021.








@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Makedonia Palace θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:
Χριστουγεννιάτικα chou με κάστανο

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@αίθουσα VASCO DA GAMA
Κάθετη γευστική δοκιμή

Διοργάνωση: Οινοποιείο Ζαχαριά


Ομιλητής:
Πέτρος Τσιώρος, οινολόγος

Θα δοκιμαστούν τα κρασιά

LEXIS KIDONITSA BARREL FERMENTED 2018
LEXIS KIDONITSA BARREL FERMENTED 2019
LEXIS KIDONITSA BARREL FERMENTED 2020
LEXIS KIDONITSA BARREL FERMENTED 2021
LEXIS KIDONITSA BARREL FERMENTED 2022

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Δοκιμάζουμε 6 Ξινόμαυρα 2013 από τον αμπελώνα στο Γιαννακοχώρι Νάουσας:
-    Ράμνιστα 2013
-    Κυκλάμινα 2013
-    Σινιάκι 2013
-    Λίμνη 2013
-    Ράμνιστα Block 13 Ιθαγενείς ζύμες 2013
-    Ράμνιστα Block 15 Ιθαγενείς ζύμες 2013


Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!
Οι διαθέσιμες προς κράτηση θέσεις έχουν εξαντληθεί.


@WINE SCHOOL

H Thracean Zeolite θα δωρίσει μέσω κλήρωσης 1 τόνο ζεόλιθο σε ένα από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2022.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19.30
…………………………………………………………………………........................................................................

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό μικρο-πορώδες άργιλο-πυριτικό ορυκτό που χρησιμοποιείται στην αμπελουργία και γενικά στη γεωργία ως βελτιωτικό εδαφών.

Η ποσότητα του νερού που μπορεί να απορροφήσει ο ζεόλιθος μπορεί να φτάσει έως και 60% του βάρους του.
Επίσης, η μεγάλη ικανότητα ανταλλαγής ιόντων (CEC) του προσδίδει τη μοναδική ιδιότητα να αποδίδει στην επιφάνειά του στοιχεία τα οποία έχει προσροφήσει, όταν ζητηθεί από το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, διοχετεύει στις καλλιέργειες θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, όταν αυτά ζητηθούν από το ριζικό σύστημα.

…………………………………………………………………………........................................................................




@stand ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.

New Wines on the Block
The White knight 2021, Μπουτάρη Οινοποιητική
Aprilis Sparkling 2022, Κτήμα Θεόπετρα - Τσιλιλής
Μαλαγουζιά 2023, Κτήμα Αβαντίς
Μαλαγουζιά Single Vineyard 2022, Κυρ-Γιάννη
Chardonnay 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
100% 2022, Κτήμα Θεόπετρα - Τσιλιλής
Sauvignon Blanc 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
Sofia 2022, Semeli
Διάσελο Κυδωνίστα 2022, Κτήμα Παλυβού
Διάσελο Ασύρτικο 2022, Κτήμα Παλυβού

Thymeli 2022, Kotoulas Wines
Νεγκόσκα ροζέ 2022, Μικρό Κτήμα Τίτου
Διαμαντόπετρα ροζέ 2022, Οινοποιείο Διαμαντάκη

Vlachiko Sparkling 2021, Zoinos Wines
Mura Rossa 2017, Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Nico Selections 2014, Κτήμα Βουρβουκέλη

Οι οινοποιοί προτείνουν το κρασί τους που πρέπει να δοκιμάσετε!


Zoinos Sparkling 2021, Zoinos Winery
Σκλάβα 2022, Οινοποιείο Ζαχαριά
Βιδιανό 2022, Οινοποιείο Διαμαντάκη
Τζούλια 2023, Georgiadis Canteen
Μαλαγουζιά 2023, Κτήμα Αβαντίς
Γέννημα Ψυχής 2023, Κτήμα Μανωλεσάκη
Κτήμα Βιβλία Χώρα λευκός 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα
20 2023, Domaine Agrovision
Κυδωνίτσα mature 2019, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Alma 2022, Κτήμα Παυλίδη
Evil Eye 2022, Nico Lazaridi

Heritage 2022, Κτήμα Μερκούρη
Πέτρα & Φως 2021, Georgios Lafazanis Winery
Ammos Terra Leone 2021, Κτήμα Παλυβού
Cabernet Franc 2020, Οίνος Γρηγοριάδη
Πορφυρά Ραψωδία 2020, Kotoulas Wines
Invicta 2020, Noema Winery
Ξινόμαυρο 2019, Κτήμα Αρβανιτίδη
Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη
Grande Reserve Νάουσα 2011, Μπουτάρη Οινοποιητική
Si La Vie Νεγκόσκα (Wild Ferment) 2017,  Οινοποιία Αϊδαρίνη
Nico Selections 2014, Κτήμα Βουρβουκέλη


@αίθουσα MARCO POLO
Διοργάνωση: Berlin Packaging Κοροπούλης

Τάσεις και προκλήσεις στη συσκευασία οίνου

Ομιλητές:
Νίκος Θεοδώρου
Χρήστος Κουτούσης




@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Wine Plus


Διψάτε για μάθηση;
Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, η Wine Plus σας προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια γευστικής δοκιμής.

Εισηγήτρια:
Κάτια Μπέλη, οινολόγος

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Met Hotel θα ετοιμάσουν μπροστά μας και θα μας προσφέρουν:

Ταρτάκι αμυγδάλου, κρέμα τυριού αρωματισμένη με λάδι τρούφας, πικάντικο άλειμμα ντομάτας και απάκι κοτόπουλου.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: LOEL Winery

Εισηγητής:
Χαράλαμπος Πιττάκας, Γενικός διευθυντής LOEL Winery

Το αρχαιότερο κρασί με ονομασία προέλευσης και μια ιστορία με ιππότες.
Η φήμη του κρασιού με την πάροδο των χρόνων.
Η διαδικασία παραγωγής σήμερα.

Γευστική δοκιμή Κουμανδαρίας εσοδείας 2019 αλλά και 2005 από το οινοποιείο ΛΟΕΛ.

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: WSPC

Εισηγητής:
Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW -
Πρόεδρος - Head of WSPC Education - Principal of WSPC Wine School

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Jazz Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά.
Το 2002, σε ηλικία 32 ετών, κατέκτησε τον τίτλο του Master of Wine, όντας μάλιστα ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο και ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης. Με τον τίτλο αυτό εισήγαγε έναν πολλά υποσχόμενο κύκλο καταξιωμένων ανθρώπων επιρροής και πρωτοπόρων στην παγκόσμια βιομηχανία οίνου και αποσταγμάτων.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης εκτός από τον τίτλο του Master of Wine κατέκτησε και δύο ακόμη βραβεία – τα οποία δίδονται σε όσους ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά απαιτητικών εξετάσεων για τον τίτλο του Master of Wine: Το “Bollinger Medal” για την αριστεία του στην τυφλή γευστική δοκιμή οίνου και το “Villa Maria Award” για την εξαίρετη επίδοσή του στην εξέταση της Αμπελουργίας.
Επί εννέα χρόνια έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Masters of Wine και παραμένει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ταξιδιών των MW’s.
Εργάζεται ως Διευθυντής Εισαγωγών για την εταιρεία “AΙΟΛΟΣ Α.Ε.” στην Αθήνα, είναι συνιδιοκτήτης στην εταιρεία επικοινωνίας για το κρασί “Wine Wonders Ε.Π.Ε.”, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται ως Ειδικός Σύμβουλος στις εταιρείες Enterprise Greece & Aegean Airlines.
Από το 2000 αρθρογραφεί συστηματικά για το “Hugh Johnson’s Pocket Wine Book” και τακτικά για πολλά εμπορικά & lifestyle περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι Πρόεδρος του Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης, “Thessaloniki International Wine & Spirits Competition” που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποτέλεσε συνδιοργανωτής και πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού “Balkan International Wine & Spirits Competition”, που λαμβάνει χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Παραμένει τέλος, Μέλος του International Food & Wine Society, καθώς και της Επιτροπής Κρασιού του οργανισμού αυτού.





@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Nico Lazaridi

Ομιλήτρια:
Αναστασία Καλαμακίδου, Υπεύθυνη Οινοτουρισμού Château Nico Lazaridi

Γνωρίζουμε καλύτερα το οινοποιείο και το όραμα της NICO LAZARIDI για τον οινοτουρισμό: η πρόκληση, οι δυσκολίες, οι ευκαιρίες, οι προοπτικές και ό,τι κάνει μοναδική την επίσκεψη στο Château Nico Lazaridi.

Δοκιμάζουμε τρία ξεχωριστά κρασιά από τα πακέτα γευσιγνωσίας που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης:

-Château Nico Lazaridi Λευκό
-Evil Eye Rosé
-Cavalieri Xinomavro

Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Παρουσίαση & Γευστική δοκιμή κρασιών οινοποιών από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2023.

Συντονισμός - παρουσίαση:
Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου, συγγραφέας

Γευστική δοκιμή των κρασιών:

Κτήμα Βιβλία Χώρα λευκός 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα
Epos Sauvignon Blanc 2022, Κτήμα Χατζηγεωργίου
Omen 2022, Ορεινοί Αμπελώνες Κώστα Λαλίκου
Pet Nat, Anatolikos Vineyards
Παμίδι ροζέ 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
Polemistis ερυθρός 2020, Οίνοι Σγουρίδη
Τσίπουρο Ζώπυρο, Αποστάγματα Δημητριάδη


Με την είσοδο στον Χάρτη των Γεύσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr, info@mapofflavours.gr


@ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Διοργάνωση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης


Domaine Costa Lazaridi Μαλαγουζιά 2022, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Βιβλία Χώρα λευκός 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα
Γέννημα Ψυχής λευκός 2023, Κτήμα Μανωλεσάκη
Apla λευκός 2023, Oenops Wines
Gnosis 2022, Κτήμα Χατζηγεωργίου
Epos Sauvignon Blanc 2022, Κτήμα Χατζηγεωργίου
Λαγάρα λευκός 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη
Perpetuus Chardonnay 2021, Nico Lazaridi
Pet Nat, Anatolikos Vineyards

Κτήμα Βιβλία Χώρα ροζέ 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα
Apla ροζέ 2023, Oenops Wines
Thema ροζέ 2023, Κτήμα Παυλίδη
Evil Eye ροζέ 2022, Nico Lazaridi
Mataroa ροζέ 2022 Natural Wine, Κτήμα Οινογένεσις
Αναστασία 2022, Κτήμα Μανωλεσάκη


Thema ερυθρό 2021, Κτήμα Παυλίδη
Μαυρούδι 2020, Κτήμα Βουρβουκέλη
MV Mavroudi 2020, Anatolikos Vineyards
Mandrinos ερυθρός 2020, Οίνοι Σγουρίδη
Mataroa ερυθρός 2022 Natural Wine, Κτήμα Οινογένεσις
Sigma ερυθρός 2019, Οίνοι Σγουρίδη
Touriga National 2018, Κτήμα Τέχνη Οίνου

Τσίπουρο Ζώπυρο, Αποστάγματα Δημητριάδη

Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο και οι πληροφορίες για το κάθε ένα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του.
Οι επισκέπτες σερβίρονται μόνοι τους όσα και όποια κρασιά θέλουν να δοκιμάσουν.



@ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗΣ

Οι chef του Nikopolis Hotel Thessaloniki θα ετοιμάσουν μπροστά μας νόστιμες μπουκιές.

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.
@αίθουσα MARCO POLO

Διοργάνωση: Γαία Οινοποιητική

Ομιλητής:
Δρ Γιάννης Παρασκευόπουλος. οινολόγος & οινοποιός

Γευστική δοκιμή των κρασιών:

- Θαλασσίτης 2022
- Aσύρτικο της Γαίας 2022
- Νυχτέρι 2020
- Ασύρτικο Clay 2020
- Ammonite 2021
- Bυθισμένος Θαλασσίτης 2019
- Vinsanto by Gaia 8 ετών

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!
Οι διαθέσιμες προς κράτηση θέσεις έχουν εξαντληθεί.


@WINE SCHOOL

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Εισηγητής
:
Άρης Σκλαβενίτης, οινοχόος - Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2023

Η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη.





@αίθουσα VASCO DA GAMA

Διοργάνωση: Oensight

Εισηγητής: Ηλίας Γκάγκας, Co-Founder, OENsights

Ο τεχνολογικός & ψηφιακός μετασχηματισμός χτυπάει την πόρτα της βιομηχανίας του κρασιού...
Το web site, τα social media και η ψηφιακή διαφήμιση είναι πλέον κοινός τόπος και θεωρούνται δεδομένα - ελάτε να δούμε μαζί τα επόμενα 5 ψηφιακά εργαλεία που είναι απαραίτητα για ένα επιτυχημένο, σύγχρονο και εξωστρεφές oινοποιείο.
Τι κερδίζετε από την εφαρμογή τους?
Πόσα από αυτά χρησιμοποιείτε & πόσο αποδοτικά?
Ποιο είναι το σωστό digital technology stack για το δικό σας οινοποιείο?



@WINE SCHOOL

H T & C Group θα χορηγήσει σε ένα από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2023, μέσω κλήρωσης, 1 βαρέλι Hungarian OAK Burgundy 228l / 3 years wood MT S-low fire. Μια νέα πρόταση για ερυθρές ποικιλίες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 19.30